- 8 oua
- 1 kg lapte dulce
- 1 pachet margarina Unirea
- 300 g zahar
- 10 linguri faina
- 5 plicuri zahar vanilat
Se separa galbenusul de albus, iar galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga peste margarina numai dupa ce s-a racit.
Apoi totul se pune intr-un vas mai mare si se mai adauga faina, laptele fiert si racit, amestecand in continuu.
La sfarsit e adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, amestecand usor numai de sus in jos cu o lingura de lemn.
Se unge o tava de cuptor cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea.
Se coace la foc potrivit cam 45 minute, iar ultimele 5 minute se da focul tare pentru ca prajitura sa se rumeneasca frumos.
Compozitia la copt se alege singura: o foaie sus, o foaie jos, iar la mijloc crema.
Se pudreaza imediat ce a fost scoasa din cuptor.
Este foarte practica, economica si ... inteligenta.
Nu se serveste calda ci numai dupa ce s-a racit!
POFTA BUNA!!!
No comments:
Post a Comment