Saturday, January 26, 2013

Prajitura desteapta (Cremsnit)

           Ingrediente
  • 8 oua
  • 1 kg lapte dulce
  • 1 pachet margarina Unirea
  • 300 g zahar
  • 10 linguri faina
  • 5 plicuri zahar vanilat
         Se topeste pe foc mic margarina cu zaharul si cele 5 pachete de zahar vanilat si 3-4 linguri de lapte din cantitatea de mai sus.












       Se separa galbenusul de albus, iar galbenusurile se freaca ca la maioneza si se adauga peste margarina numai dupa ce s-a racit.
Apoi totul se pune intr-un vas mai mare si se mai adauga faina, laptele fiert si racit, amestecand in continuu.








        La sfarsit e adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, amestecand usor numai de sus in jos cu o lingura de lemn.











        Se unge o tava de cuptor cu ulei si se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia in ea.












       Se coace la foc potrivit cam 45 minute, iar ultimele 5 minute se da focul tare pentru ca prajitura sa se rumeneasca frumos.
       Compozitia la copt se alege singura: o foaie sus, o foaie jos, iar la mijloc crema.









       Se pudreaza imediat ce a fost scoasa din cuptor.
        Este foarte practica, economica si ... inteligenta.
        Nu se serveste calda ci numai dupa ce s-a racit!

            POFTA BUNA!!!

No comments:

Post a Comment