Ingrediente:
- 700g faina alba
- 1 cub drojdie 25g
- 1 pahar ulei 125 ml
- un praf sare
- 1 ou
- 1 pachet margarina Unirea
Intr-o cana se incalzeste 200 ml apa in care se dizolva drojdia si praful de sare.
Se adauga compozitia de apa, sare si drojdie peste faina si se amesteca pana devine coca.
Se intinde pe planseta si se intinde margarina pe toata suprafata aluatului.
(Personal, cand am facut repeta nu se inmuiase bine margarina si am pus-o feliuțe).
Se ruleaza coca cu margarina pe interior si se taie in doua bucati una mai mare, alta mai mica...
Se lasa sa se odihneasca la rece in frigider pana facem compozitia de mere rase.
Se aleg 9 mere frumoase, aprox 1 kg +, si se dau prin razatoare.
Se pune o cana de 250 ml cu zahar peste ele si tot atata apa.
Se calesc la foc mic pana isi schimba culoarea si scade apa.
Se adauga putina scortisoara si se lasa sa se raceasca.
Din cele doua bucati taiate mai sus, se intinde cea mare pe planseta cu sucitorul, pana ajunge la dimensiunea tavii.
Se pune in tava, sa acopera marginile tavii si se adauga compozitia de mere pe toata suprafata tavii.
Se intinde si cea de-a doua bucata de coca si se acopera merele din tava.
Se impatureste placinta cu coca de pe marginile tavii si apoi se taie cu varful cutitului inmuiat din cand in cand in apa rece.
Se baga la cuptor ~40 min. si veti obtine o placinta ca in imagine.
Se mai lasa sa se raceasca putin si se taie dinnou cu varful cutitului prin urmele deja existente.
Se pudreaza cu zahar si se servesc reci.
Pofta buna! :)
No comments:
Post a Comment