Wednesday, January 2, 2013

Placinta cu mere






Ingrediente:
  • 700g faina alba
  • 1 cub drojdie 25g
  • 1 pahar ulei 125 ml
  • un praf sare
  • 1 ou
  • 1 pachet margarina Unirea



        Intr-o cana se incalzeste 200 ml apa in care se dizolva drojdia si praful de sare.
        Se adauga compozitia de apa, sare si drojdie peste faina si se amesteca pana devine coca.






















      Dupa ce se framanta bine, se lasa la dospit 30 de min.






       Se intinde pe planseta si se intinde margarina pe toata suprafata aluatului.
      (Personal, cand am facut repeta nu se inmuiase bine margarina si am pus-o feliuțe).










        Se ruleaza coca cu margarina pe interior si se taie in doua bucati una mai mare, alta mai mica...
       Se lasa sa se odihneasca la rece in frigider pana facem compozitia de mere rase.










       Se aleg 9 mere frumoase, aprox 1 kg +, si se dau prin razatoare.
       Se pune o cana de 250 ml cu zahar peste ele si tot atata apa.
       Se calesc la foc mic pana isi schimba culoarea si scade apa.
       Se adauga putina scortisoara si se lasa sa se raceasca.






       Din cele doua bucati taiate mai sus, se intinde cea mare pe planseta cu sucitorul, pana ajunge la dimensiunea tavii.
       Se pune in tava, sa acopera marginile tavii si se adauga compozitia de mere pe toata suprafata tavii.









        Se intinde si cea de-a doua bucata de coca si se acopera merele din tava.












       Se impatureste placinta cu coca de pe marginile tavii si apoi se taie cu varful cutitului inmuiat din cand in cand in apa rece.











         Se baga la cuptor ~40 min. si veti obtine o placinta ca in imagine.
         Se mai lasa sa se raceasca putin si se taie dinnou cu varful cutitului prin urmele deja existente.
         Se pudreaza cu zahar si se servesc reci.







        

Pofta buna! :)

Sunday, October 28, 2012

Salata de alge marine cu paine libaneza


Pentru a face aceasta salata aveti nevoie de:
  • un pachet de alge marine dezhidratate de le magazinul de produse naturiste
  • un morcov
  • o ceapa
  • ulei de masline
  • 2-3 lingurite susan
  • otet/hellas/lamaie
  • un pachet de paine libaneza
Se pun algele la inmuiat in apa rece cca o jumatate de ora dupa care se scurg si se taie bucati cam de 2 cm.
Pentru cca. 3 cornete, se poate pune la inmuiat o jumatate de pachet de alge.
Se adauga morcovul dat prin razatoare si ceapa taiata pestisori, se pune putin ulei peste alge, morcovi si ceapa, iar la sfarsit se adauga cateva lingurite de susan si putin otet, hellas sau lamaie.

Se amesteca pe un platou algele cu celelalte ingrediente si se pune pe feliile de paine libaneza, rulandu-se sub forma unui cornet, care se prinde cu o scobitoare.

POFTA BUNA!!!

Wednesday, October 24, 2012

Supa de galusti

 Pentru a obtine aceasta supa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Supa:

  • 3 litri apa
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 2 linguri Vegeta
  • 1 bucata grasime pui (sau o cescuta de ulei)
  • 1 legatura de patrunjel verde
Galuste:

  • 2 oua
  • 9-11 linguri de gris
  • un praf de sare
Se pune la fiert apa impreuna cu ceapa, ardeiul si morcovul taiate marunt impreuna cu vegeta si grasimea de pui. Cand ceapa este fiarta pe jumatate se pregatesc galustile.
Se amesteca ouale intr-un castron cu furculita dupa care se adauga 9 linguri de gris si se amesteca bine in asa fel incat daca treci cu furculita prin compozitie, sa ramana urmele furculitei. Daca nu raman urme, se mai adauga gris pana raman urme.
ATENTIE: compozitia de gris nu o lasati din mana dupa ce a-ti facut-o.
Se lasa supa sa fiarba incet, se adauga o cescuta de apa rece si se introduc galustile in supa cu lingura sau lingurita apoi se lasa sa fiarba la foc domol pana galustile se umfla si devin moi.
La sfarsit se mai adauga o cescuta de apa rece si se pune legatura de patrunjel tocata marunt.
Se serveste fierbinte.

POFTA BUNA!



Melci cu cacao si nuca



Astazi va ofer o reteta de melci cu mac si nuca pufosi si foarte gustosi.
Aveti nevoie de de urmatoarele ingradiente

  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingurita rasa de sare
  • 2 linguri pline cu miere sau 3-4 linguri de zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 500 g faina
  • 25 g unt moale
 Se face maiaua si se lasa la crescut 15 minute.
Se pune faina si se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta bine si se mai adauga faina sau lapte daca este nevoie.
Cu cat aluatul este mai aerisit cu atat melcii ies mai pufosi.
Aluatul nu trebuie sa fie tare.


Se intinde o foaie potrivit de groasa, si se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.












Se presara nuca si cacaoa peste ou dupa care se taie fasii late de 2 cm si se ruleaza cu compozitia de cacao in interior.


 Se pun in forme de briose si se ung cu galbenus de ou cu putin lapte dupa care se presara nuca de cocos si se baga la cuptor 15-20 minute la 170 grade.











 PRODUS FINAL
Pofta buna!