Friday, May 3, 2019

Friptură de miel la cuptor


       Dragele mele cititoare,
va voi spune astăzi secretul unei fripturi de miel cu usturoi verde, mai bine zis a unui stufat de miel.La aceasta friptura sosul trebuie pregătit separat,altfel usturoiul verde se usucă in cuptor. Deci! Avem nevoie de o pulpa de miel,care se taie in bucăți mai mici și se crestează puțin.Pulpa se spală se sărează și se pune in tava in care urmează să facem friptura cu puțin ulei și apă și se baga la cuptor sa se rumenească bine.
Ingrediente: Pulpa de miel
  1 capatana de usturoi
  2-3 legaturi de usturoi verde
   Câteva linguri de bulion cu puțin ulei,sare,piper și alte condimente pentru carnea de miel.
Se curata usturoiul uscat și se pisează.
Usturoiul verde se spală și se toaca in bucăți de doi cm. Într-o craticioara se pune cam 400 ml apa cu 50 ml ulei și împreună cu usturoiul verde se fierbe pe foc la flacără mica in așa fel încât să nu se desfacă usturoiul.Dupa ce l-am fiert bine la sfârșit adăugăm usturoiul pisat dezlegat cu apa și cu bulion.Amestecam toate aceste ingrediente încât să avem suficient sos,pe care îl răsturnăm peste mielul fript din cuptor.
   Se mai tine în cuptor până fierbe sosul și își schimbă culoarea.
Opțional in timpul cât se frige mielul se mai poate adăuga un pahar de vin alb sau roșu.

           POFTA BUNA!

No comments:

Post a Comment