Astazi va ofer o reteta de melci cu mac si nuca pufosi si foarte gustosi.
Aveti nevoie de de urmatoarele ingradiente
- 25 g drojdie proaspata
- o lingurita rasa de sare
- 2 linguri pline cu miere sau 3-4 linguri de zahar
- 250 ml lapte cald
- 500 g faina
- 25 g unt moale
Se pune faina si se amesteca cu restul ingredientelor, se framanta bine si se mai adauga faina sau lapte daca este nevoie.
Cu cat aluatul este mai aerisit cu atat melcii ies mai pufosi.
Aluatul nu trebuie sa fie tare.
Se intinde o foaie potrivit de groasa, si se unge cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se presara nuca si cacaoa peste ou dupa care se taie fasii late de 2 cm si se ruleaza cu compozitia de cacao in interior.
Se pun in forme de briose si se ung cu galbenus de ou cu putin lapte dupa care se presara nuca de cocos si se baga la cuptor 15-20 minute la 170 grade.
PRODUS FINAL
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment