Sunday, February 17, 2013

Varza calita cu pulpe de pui


                    Doamne!de cate ori gatesc varza calita imi amintesc de primul meu fel de mancare, pe care l-am pregatit cand m-am maritat. De ce sa nu recunosc, ca a durat ceva timp pana am terminat de facut mancarea. Eu in nestiinta mea am pregatit-o bine cu exceptia ca nu am scazut-o deloc pe foc inainte de a o baga la cuptor, asa ca am pus varza tocata direct in tava si pulpele peste ea. Trebuie sa recunosc ca am asteptat cam mult sa se faca avand in vedere ca nici cuptorul nu prea stia sa faca mancarea mai repede, adica nu functiona bine. Deci cu un cuptor slab,cu o varza nefiarta si cu o bucatareasa nerabdatoare sa faca cel mai bun fel de mancare pentru sotul ei,a iesit ''o varza''.
       Dar mi-am luat revansa si acum nu mai bag niciodata varza la cuptor pana nu o fierb bine pe foc.
       Sper sa nu faceti aceeasi greseala ca mine si sa fierbeti bine varza inainte de a o baga in cuptor.



         Pentru a face acest preparat, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 verze murate, potrivit de mari
  • 300 g untura de porc topita
  • 2-3 linguri bulion
  • cativa catei de usturoi
  • cateva pulpe de pui
           Se toaca varza feliute dupa ce s-a scurs de zeama, se pune intr-un vas cu cateva linguri de untura si se scade bine pe foc. Daca varza este prea tare, se mai pune apa si se fierbe pana se inmoaie varza.
           Cand este aproape fiarta si bine scazuta, se taie cateii de usturoi feliute si se adauga in varza, inclusiv cele 2-3 linguri de bulion, untura, daca mai este nevoie dupa preferinta.
          Se pune in tava de la aragaz si se baga in cuptor aproximativ jumatate de ora.
           Intre timp, se pregatesc pulpele, se dau cu sare, dupa care se pun peste varza din cuptor si se mai tin aprox 45 minunte.
         Se serveste cu mamaliguta.


































POFTA BUNA!




 

No comments:

Post a Comment