Ingrediente aluat:
- 500g faina
- 1 cub drojdie (50g)
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 5 linguri de ulei
- 250 ml apa sau lapte.
Pentru umplutura:
- sunca, salam, cascaval, branza, ciuperci
- 1 galbenus ou cu putin lapte pentru uns.
- 1 ardei gras
- 2 linguri bulion
- 1 lingurita cimbru
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, se face o coca pe care o lasam la crescut o jumatate de ora.
Apoi se imparte coca in doua, se intinde o foaie peste care se aplica umplutura dorita. In cazul de fata am intins bulionul in strat subtire peste foaie, ardeiul tocat marunt si salam bucatele, toate in strat subtire peste care am presarat cimbru uscat.
Cu coca ramasa procedam la fel, fie cu branza, fie cu ciuperci, de exemplu.
Din aceasta foaie se face o rulada care se taie bucati late de 2 cm si se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cu fata in sus, avand grija sa ramana spatiu intre ele, pentru ca vor creste la cuptor.
Inainte de a fi introduse in cuptor se ung cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.
Se baga la cuptorul incins la 170 grade si se tin 20-25 minute.
Acesta este rezultatul obtinut!
POFTA BUNA!
No comments:
Post a Comment