Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: - 3 bucati de limba de porc
- 2 cepe mari
- 50 ml ulei
- 100 gr masline
- 1 lamaie
- 100 gr bulion
- 3 linguri de faina
Se fierbe limba in apa cu sare cit sa o acopere,dupa care se curata de pielita si se taie bucati mici.
Maslinele se fierb si ele separat pana se inmoaie.
Se caleste cepele in ulei,adaugand zeama in care a fiert limba putin cate putin, pana o adaugam pe toata. Adica zeama trebuie sa acopere toate bucatile de limba.
Cand a fiert ceapa se pune bulionul si maslinele care au fost fierte inainte.
Se mai tine cateva min pe foc si se adauga lamaia taiata felii,chiar si jumatati da felii.
Dupa ce a fiert si lamaia(cateva min)se adauga si faina diluata cu apa sau putina zeama in care a fiert limba.
Am uitat sa precizez ca trebuie pusa sare la mancare.Un praf sau doua :)))))
POFTA BUNA!!!
No comments:
Post a Comment