Tuesday, July 12, 2016
Cornuri cu gem
Cornuri moi si pufoase,de cand ma stradui sa postez reteta. Cand am pofta de ceva dulce caut prin bucatarie niste drojdie,gem si niste oua ca astea sunt ingredientele principale si ma apuc de framantat. Ca sa iasa moi si pufoasa este important sa stea mai mult la dospit vreo 2 ore.
Sper se va iasa cel putin la fel de pufoase si de gustoase ca ale mele.
.2 oua
.2 linguri zahar
.1/2 l lapte
.1 pahar(100 ml) ulei
.1 cub de drojdie
.cacao,gem,nuca
.sirop din zahar si apa
.faina cat cuprinde
Se amesteca toate ingredientele,mai putin gemul,nuca si siropul si se framanta o coca potrivit de tare care se lasa la dospit. Dupa ce s-a dospit se imparte in doua bucati.
Intr-una din bucatile de coca se pune cacao si se framanta pana se coloreaza maro.
Se intinde prima compozitie de coca pe planseta de forma rotunda.
Separat se intinde si cealalta coca in care avem cacao,tot de forma rotunda pe care o punem peste coca simpla.
Se taie cercul format din doua foi puse una peste alta in mai multe bucati in forma de triunghi si la baza fiecarui triunghi se pune cate o lingurita de gem cu nuca si se ruleaza pana la varful triunghiului.
Se arcuieste usor si este gata cornuletul.
Se pune in tava tapetata cu faina si ulei si se introduc la cuptor unde vor sta 40 de min.
Dupa coacere asa calde se introduc cu fata in siropul de zahar si se aseaza pe un platou.
Fotografiile sunt de la cornurile simple,dar de-ndata ce le voi avea le voi posta.
POFTA BUNA!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment